فهرست مطالب

فصلنامه آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی
سال دوم شماره 3 (پیاپی 7، پاییز 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/09/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • یوسف دوستار، داریوش مهاجری صفحات 181-187
    ویروس آنفلوانزا عامل مرگ سلولی در بافت های حیوانات و انسان می باشد. مرگ سلولی حاصله از این ویروس می تواند به دو صورت نکروز و آپوپتوز اتفاق بیفتد. در این تحقیق به ارزیابی نوع مرگ سلولی در بافت لوزالمعده جوجه های عفونی شده با ویروس آنفلوانزای طیور سروتیپ H9N2(A/chicken/ Iran/ 772/2000) به طور تجربی پرداخته شده است. در بررسی حاضر، تعداد 20 قطعه جوجه SPF با سن 3 هفته در دو گروه برابر به طور تصادفی توزیع گردید. گروه اول با 2/0 میلی لیتر با رقت 1 به 10 و تیتر EID50 5/7 10 ویروس آنفلوانزا و گروه دوم نیز با حجمی برابر، توسط محلول سالین نرمال به روش داخل بینی تلقیح گردید. پس از 72 ساعت، از بافت لوزالمعده جوجه ها نمونه برداری انجام شد و از نمونه های پایدار شده در فرمالین بافر 10%، مقاطع میکروسکوپی با ضخامت 5 میکرون و رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین تهیه گردید. در مطالعات ریزبینی بافت لوزالمعده، اختلاف میانگین تعداد سلول های آپوپتوتیک و نکروتیک بین گروه های شاهد و تیمار معنی دار بود (005/0>p). نتایج این بررسی نشان داد که ویروس آنفلوانزای سروتیپ H9N2 توانائی القاء آپوپتوز در سلول های آسینار و جزائر آلفا و بتای لوزالمعده طیور را دارد.
    کلیدواژگان: ویروس آنفلوانزای طیور، آپوپتوزیس، لوزالمعده، جوجه
  • جعفر رحمانی کهنمویی، شهاب الدین صافی، رسول صدیقی بنابی، ایرج سهرابی حقدوست، میرهادی خیاط نوری صفحات 189-195
    لیزر هلیوم نئون کم توان به دلیل دارا بودن خاصیت فوتوبیواستیمولاتوری کاربردهای فراوانی دارد. هر چند تاثیرات درمانی تابش لیزرهای کم توان در طول موج و دزهای مختلف به خوبی شناخته شده است، اما مکانیسم دقیق تاثیر این امواج بر سلول زنده تاکنون مشخص نشده است. بررسی حاضر به منظور سنجش و تعیین اثرات فوتوبیولوژیک لیزر هلیوم نئون دو میلی وات با طول موج 8/632 نانومتر بر روی فاکتورهای بیوشیمیایی و هماتولوژیکی در خون خرگوش طراحی شده است. جهت انجام این مطالعه، 30 سر خرگوش نر سفید نیوزلندی با میانگین وزنی 5/1تا 2 کیلوگرم به صورت تصادفی به دو گروه شاهد و تیمار با لیزر، تقسیم گردید. هر دو گروه تحت بیهوشی عمومی قرار گرفته و گروه تیمار با لیزر، به مدت 30 دقیقه تحت تابش لیزر هلیوم نئون 2 میلی وات با طول موج 8/632 نانومتر قرار گرفت. در پایان، از همه حیوانات نمونه خون اخذ و مقادیر فاکتورهای بیوشیمیایی و هماتولوژیکی مورد سنجش قرار گرفت. از لحاظ میزان آلبومین، پروتئین تام، LDH،CPK و WBC بین دو گروه شاهد و تیمار با لیزر اختلاف معنی دار (05/0p<) مشاهده شد. بر اساس نتایج به دست آمده لیزر کم توان موجب افزایش پروتئین تام و آلبومین سرم، افزایش فعالیت سرمی لاکتات دهیدروژناز و کراتین کیناز شده، تعداد گلبول های سفید خون را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: فوتوبیولوژیک، لیزر هلیوم نئون، فاکتور های هماتولوژیک، فاکتورهای بیوشیمیایی
  • علی رضایی، امیرپرویز رضایی صابر، افشین دواساز تبریزی صفحات 197-201
    تورم ضربه ای نگاری و صفاق یکی از مهم ترین بیماری های دستگاه گوارش گاو می باشد که در صورت تشخیص در مراحل اولیه و قبل از ایجاد چسبندگی های شدید، می توان اقدامات درمانی موثرتری در مورد آن انجام داد که در این صورت پیشگویی خوبی برای بیماری متصور خواهد بود. در راستای تشخیص صحیح و به موقع این بیماری، ارزیابی پروتئین های فاز حاد مبتلایان صورت گرفت. به همین منظور از تعداد 25 راس گاو هلشتاین که در معاینه وجود بیماری در آن ها به طور بالینی تشخیص و با لاپاراتومی تایید شده بود، نمونه خون از ورید وداج اخذ و سرم آن ها جدا گردید. به عنوان گروه کنترل از 20 راس گاو هلشتاین سالم نیز نمونه گیری انجام شد. بعد از آماده کردن نمونه های سرم پروتئین تام، هاپتوگلوبین، سرم آمیلوئید A و سرولوپلاسمین در مورد هر دو گروه اندازه گیری شد. سنجش پروتئین تام به روش بیوره، هاپتوگلوبین و سرم آمیلوئید A به روش الایزا و سرولوپلاسمین به روش سنجش فعالیت اکسیدازی انجام شد. بررسی آماری دو گروه اختلاف معنی دار را در مقدار پروتئین تام، هاپتوگلوبین و سرم آمیلوئید A نشان داد (05/0p<). ولی مقدار سرولوپلاسمین سرم در دو گروه تفاوت واضح نداشت. این تحقیق نشان داد که مقادیر هاپتوگلوبین و سرم آمیلوئید A در بیماری تورم ضربه ای صفاق و نگاری گاو افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: گاو، تورم صفاق، نگاری، پروتئین
  • ابراهیم رحیمی، محسن جعفریان صفحات 203-207
    کلرامفنیکل از گروه داروهای وسیع الطیف دامپزشکی محسوب می شود که در درمان عفونت های ریوی در صنعت طیور استفاده می گردد. حتی سطوح پایین باقی مانده کلرامفنیکل ممکن است به یک نوع کم کاری و تحلیل مغز استخوان منجر و نهایتا به کم خونی آناپلاستیک تبدیل گردد. مطالعه حاضر با هدف تعیین باقی مانده کلرامفنیکل در گوشت مرغ انجام شد. غلظت کلرامفنیکل در این مقاله با استفاده از روش الایزا در 140 نمونه گوشت مرغ (عضله ران) عرضه شده به بازار مصرف شهرستان اصفهان اندازه گیری شد. در 25 نمونه از 140 نمونه (9/17 درصد) بررسی شده، حضور باقی مانده کلرامفنیکل در غلظتی مابین 14 تا 311 نانوگرم در کیلوگرم با میانگین 9/97 نانوگرم در کیلوگرم و انحراف معیار 7/17 نانوگرم در کیلوگرم مشاهده شد. نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که علی رغم پایین بودن غلظت باقی مانده کلرامفنیکل در نمونه ها، لکن این دارو در حال حاضر در صنعت پرورش طیور استفاده می شود و این می تواند به عنوان خطری برای سلامت جامعه محسوب شود.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، کلرامفنیکل، گوشت، طیور، الایزا
  • علی رضاپور، جعفر مجیدی، مرتضی تهموزی صفحات 209-215
    هدف از این مطالعه بررسی اثر مستقل غلظت های مختلف بتاهیدروکسی بوتیرات (mmol/ml 4/2 و 8/4) و استرادیول (pg/ml 20 و 400) بر فعالیت (فاگوسیتوز و آزمایش احیای نیتروبلوتترازولیوم (NBT) یا انفجار تنفسی) نوتروفیل های جداشده گوسفند به صورت in vitroبود. بدین منظور، ابتدا نوتروفیل های نمونه خون گوسفند جدا و سپس با هر یک از تیمارهای فوق به مدت یک ساعت در دمای آزمایشگاه انکوبه گردید. آزمایش دارای 7 تیمار و 5 تکرار بود و از آزمون چند دامنه ای دانکن برای تجزیه آماری داده ها استفاه شد. هر دو آزمایش فاگوسیتوز و NBT در مورد هر تیمار اجرا شد. نتایج این تحقیق نشان داد که بتاهیدروکسی بوتیرات در هر دو غلظت mmol/ml 4/2 و 8/4 و استرادیول در دو غلظت pg/ml 20 و 400 موجب کاهش معنی دار درصد فاگوسیتوز و درصد احیای نیتروبلوتترازولیوم نوتروفیل گوسفند می گردد (01/0p<) که این امر می تواند توجیه گر تضعیف سیستم ایمنی در حوالی زایمان گوسفند باشد.
    کلیدواژگان: آزمایش احیای نیتروبلو تترازولیوم، استرادیول، بتاهیدروکسی بوتیرات، فاگوسیتوز
  • کیوان عبدی، پرویز تاجیک، حمید قاسم زاده نوا، امیرعلی کاوه، پژمان میرشکرایی صفحات 217-239
    هدف از این مطالعه بررسی اثرات سه غلظت اسید سیتریک بر الگوی حرکتی اسپرم های اپیدیدیمی گاو بوده است. برای این کار 50 جفت بیضه گاو از کشتارگاه صنعتی ارومیه بلافاصله بعد از کشتار جمع آوری و در کنار یخ 5 درجه سانتی گراد به آزمایشگاه انتقال داده شد. اسپرم های ناحیه دم اپیدیدیم با چند برش در ناحیه بدون رگ آن جمع آوری و به محیط Hams F10 با 10% سرم گوساله جنینی و دمای 37 درجه سانتی گراد انتقال و پس از 15 دقیقه انکوباسیون در انکوباتور CO2 شمارش گردید و رقت های 50 میلیون اسپرم در میلی لیتر آماده و در محدوده pH نرمال اسپرم (7/6 الی 4/7) سه غلظت اسید سیتریک 1/0، 2/0 و 3/0 نرمال (غلظت 1 نرمال اسید سیتریک، 7 میلی گرم در 1 میلی لیتر مایع منی گاو است) تهیه شد و به اپندورف های حاوی اسپرم اضافه گردید و در دقایق 15،30، 45، 60، 90، 120، 180، 240 و360 الگوی حرکتی اسپرم های اپیدیدیمی با روش کاسا ارزیابی شد. داده هابا نرم افزارSPSS ویرایش 15 و آزمون آنالیز واریانس یک طرفه، آنالیز گردید. نتایج نشان دهنده اختلاف معنی دار شاخصه های مختلف الگوی حرکت اسپرمی (سرعت خط منحنی، سرعت خط مستقیم ، خطی بودن، درصد حرکت رو به جلو) خصوصا در غلظت 3/0 نرمال در مقایسه با شاهد بود (05/0p<).
    کلیدواژگان: اسپرم اپیدیدیمی، گاو، اسید سیتریک، CASA، محیط Hams F10
  • غلامرضا اسدنسب، غفور موسوی، مهرداد نشاط صفحات 241-247
    ایجاد بیهوشی با عوارض کمتر یکی از اصول بسیار مهم در علوم دامپزشکی است. یکی از داروهای مطرح در این زمینه پروپوفول می باشد. در این مطالعه، پنج قلاده سگ نژاد ژرمن شپرد سالم را انتخاب نموده و عملیات استاندارد اکوکاردیوگرافی از رهیافت سمت راست برای مشاهده دریچه آئورت و مدخل آن در نماهای B-mode و M-modeقبل و بعد از بیهوشی با داروی پروپوفول با دوز mg/kg 6 صورت پذیرفت. اندازه گیری لازم در مقاطع عرضی برای ثبت قطرهای بالایی– پایینی و عرضی آئورت در حالت B-modeو نیز در مقاطع طولی برای دیدن مدخل آئورت در حالت سیستول و دیاستول در الگوی نمایشی M-mode انجام گرفت. در این بررسی میانگین اندازه قطر بالایی-پائینی 49/1±77/22 میلی متر و میانگین اندازه عرضی آئورت34/1± 75/20 میلی متر در قبل از بیهوشی و میانگین اندازه قطر بالایی- پائینی 87/0±02/22 میلی متر و میانگین اندازه عرضی آئورت 19/1±64/20 میلی متردر بعد از بیهوشی در مقایسه با همدیگر اختلاف معنی داری نشان ندادند. ولی در بررسی نمای M-mode مدخل دریچه آئورت میانگین اندازه مدخل در حالت سیستول84/0±62/15میلی متر و در حالت دیاستول 68/0 ±31/15 میلی متر در قبل از بیهوشی و هم چنین در بعد از بیهوشی میانگین اندازه مدخل در حالت سیستول 23/1 ±60/21 میلی متر و در حالت دیاستول 68/0 ±70/19 میلی متر در مقایسه با همدیگر اختلاف معنی داری نشان دادند (05/0p<).
    کلیدواژگان: آئورت، اولتراسونوگرافی، سگ، پروپوفول
  • میر هادی خیاط نوری، محمد مشایخی، رضا جعفری، محمدرضا نصیرزاده، جعفر رحمانی صفحات 249-253
    هیپرکلسترولمی یکی از ریسک فاکتورهای بیماری های قلبی- عروقی است. افزایش کلسترول خون سلامت عمومی را تحت تاثیر قرار داده و میزان مرگ ومیر ناشی از بیماری های قلبی- عروقی را افزایش می دهد. تغذیه نامناسب با کلسترول بالا باعث افزایش میزان LDL و هم چنین کاهش فعالیت گیرنده های LDL در کبد می شود. اکسیداسیون لیپوپروتئین LDL عروق، پیشرفت بیماری آتروسکلروز را افزایش می دهد. نتایج مطالعات قبلی حاکی از این است که مصرف آنتی اکسیدان ها، هیپرکلسترولمی را کاهش می دهد. این مطالعه به بررسی اثر مکمل یاری ویتامین E بر میزان لیپیدهای خون در موش های صحرایی تغذیه شده با کلسترول بالا می پردازد. در این مطالعه تجربی، سه گروه موش صحرایی نر (10=n برای هر گروه) مورد استفاده قرار گرفت. گروه کنترل جیره پایه و دو گروه بعدی، یکی جیره با کلسترول 1% و دیگری جیره گروه دو به علاوه ویتامین E ( IU/kg2500 ماده خشک جیره) را به صورت مکمل به مدت یک ماه دریافت کردند. پس از تعیین غلظت TC، LDL، VLDL، HDL و TG نتایج نشان داد که در موش های گروه کلسترول 1% به غیر از HDL و VLDL بقیه لیپیدها افزایش معنی داری در مقایسه با گروه کنترل داشتند (01/0>p). اثر مکمل یاری ویتامین E ، غلظت TC و LDL را به طور معنی داری (01/0>p) نسبت به گروه کلسترول 1% کاهش داد. این اثر ویتامین E ممکن است به اثر آنتی اکسیدانی و اثر مهاری روی مسیر سنتز لیپوپروتئین ها مرتبط باشد. البته صحت این موضوع در انسان نیاز به بررسی های بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: هیپرکلسترولمی، مکمل یاری ویتامین E، موش صحرایی نر
  • مهرداد نشاط قراملکی، میر هادی خیاط نوری، یعقوب شمس پارام صفحات 250-260
    والپروئیک اسید یکی از اسیدهای چرب با خاصیت ضد تشنجی است. امروزه در انسان و حیوانات برای درمان تشنج، اختلالات دوقطبی و پیشگیری از میگرن، از فرآورده نمکی آن استفاده می شود. والپروات سدیم پتانسیل عمل های انفجاری مکرر در سلول ها را مهار می کند. از طرف دیگر نشان داده اند که والپروات در غلظت های بالا می تواند انتقال پتاسیم از غشای سلول ها را افزایش دهد و در غلظت های پایین باعث هیپرپلاریزه شدن پتانسیل های غشای سلول ها می شود. با توجه به این که تار های عضلانی قلب در سطح خود حاوی کانال های سدیمی و پتاسیمی می باشند، این احتمال وجود دارد که والپروات سدیم این کانال ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین در تحقیق حاضر سعی شده است، تاثیر تجویز خوراکی والپروات سدیم بر تغییرات الکتروکاردیوگرام در گربه بررسی گردد. در این مطالعه (تجربی-مداخله ای) از هشت قلاده گربه بومیمو کوتاه جنس نر که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، استفاده گردید. حیوانات به صورت خوراکی والپروات سدیم را با دز پنجاه میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن روزانه به مدت سه هفته دریافت کرده و از آن ها در زمان های صفر (قبل از تجویز دارو) و روزهای 7، 14 و 21، حین تجویز دارو الکتروکاردیوگرام در اشتقاق II اخذ شد. از روی الکتروکاردیوگرام، تعداد ضربان قلب (HR) و تغییرات امواج الکتریکی شامل پهنای موج P (PD)، دامنه موج P (PA)، فاصله بین موج P و موج R (PR int)، پهنای موج QRS (QRS D)، دامنه موج R (RA)، قطعه ST (ST seg)، فاصله بین موج Q و موج T (QT int) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تعداد ضربان قلب (HR) و دامنه موج R (RA) در روزهای 7، 14 و21 پس از تجویز دارو در مقایسه با روز صفر به ترتیب افزایش و کاهش معنی داری (05/0p<) داشتند. نتایج نشان داد که اسید والپروئیک باعث القای تاکی کاردی سینوسی در گربه می شود. از این یافته که همراه با کاهش ارتفاع موج R بود، چنین برمی آید که این دارو دارای اثرات اینوتروپ مثبت و کرونوتروپ منفی بوده و به نظر می رسد که با القا چنین فاکتورهایی مقدمه ساز اثرات پروآریتمیک در قلب گربه باشد.
    کلیدواژگان: والپروات سدیم، الکتروکاردیوگرام، گربه
|
  • Y. Doustar, D. Mohajeri Pages 181-187
    Influenza virus is the cause of cell death in animal and human tissues. Cell death can take place in the form of necrosis or apoptosis. In this study, the type of cell death in the pancreatic tissue of chickens infected by H9N2 serotype of influenza virus (A/chicken/Iran/772/2000) is experimentally investigated. In the present study, 20 SPF chickens with the age of 3- weeks were randomly allocated to two equal groups. The first group was infected with 0.2 ml of 1:10 dilution and 107.5 EID50 titer of the virus and the second group with equal volume of normal saline solution intranasaly. After 72 hours, specimens were collected from the pancreatic tissue and 5 μm thick microscopic sections were prepared from specimens fixed in 10% buffered formalin and stained with hematoxylin and eosin. Histopathological examination of the pancreatic tissue revealed that there was significant difference in the mean number of apoptotic and necrotic cells between the control and treatment groups (p
    Keywords: Avian Influenza virus, apoptosis, pancreas, chicken
  • J. Rahmani Kahnamoei, Sh Safi, R. Sadighi Bonabi, I. Sohrabi Hagdust, M.H. Khayat Nouri Pages 189-195
    Low-level helium neon laser has many applications due to its photobiostimulatory effects. Although the therapeutic effects of low-level laser radiation of different wavelengths and doses are well known, but the exact mechanism of action of the laser radiation on living cells is not yet determined. The present study is designed to evaluate the photobiological effects of 2 mw helium neon laser with wavelength of 632.8 nm on hematologic and biochemical factors of rabbit blood for this purpose, 30 male New Zealand white rabbits with the body weight of 1/5-2 kg were randomly allocated into two groups of control and laser treatment. Animals of both groups were anesthetized and those of laser treatment group were subjected to irradiation with helium neon laser at a wavelength of 632.8 nm and output 2 mw for 30 minutes. Finally blood samples were collected from all animals and the biochemical and hematologic factors evaluated. Significant difference (p
    Keywords: Photobiologic, helium neon laser, hematological factors, biochemical factors
  • Ali Rezaei, A.P. Rezaei Saber, A. Davasaz Tabrizi Pages 197-201
    Traumatic Reticuloperitonitis is one of the most important diseases of the bovine digestive system which if diagnosed in early stage and before severe adhesions develop, more effective treatments leading to better prognosis could be under taken. In the course of accurate and timely diagnosis of these diseases, acute phase proteins of the affected animals were evaluated. For this purpose, blood samples were taken form jugular vein of 25 Holstein cows in which the presence of disease clinically and confirmed with laparatomy and their sera separated. Blood sample were also collected from 20 healthy cows as the control group. After preparing serum sample, total protein haptoglobin, serum amyloid A and ceruloplasmin were measured in both groups. Total protein was determined by the Biuret method, haptoglobin and serum amyloid A by ELISA and ceruloplasmin through determination of the oxidative activity. Statistical analysis indicated significant difference in the amounts of total protein, haptoglobin and serum amyloid A between the two groups (p
    Keywords: cow, peritonitis, reticulum, protein
  • E. Rahimi, M. Jafarian Pages 203-207
    Chloramphenicol is classified as a broad spectrum veterinary drugs used to treat pulmonary infections in the poultry industry. Even relatively low levels of chloramphenicol residues may give rice to an irreversible type of bone marrow depression leading eventually to anaplastic anemia. This study was conducted with the aim of chicken meat. Chloramphenicol concentraction was measured by enzyme (ELISA) in 140 chicken meat samples (thigh muscles) presented to the consumption market of isfahan city. In 25 of the 140 evaluated samples (17.9%), presence of chloramephnicol residues was detected in concentrations rouging form 14 to 311 ng/kg with a mean ±standard deviation of 97.9 ±17.7 ng/kg. the results of chloramphenicol residues were low in the samples but this drug is still being used in the poultry industry and this can be a risk to public health.
    Keywords: Antibiotic, chloramphenicol, meat, poultry, ELISA
  • Ali Rezapour, J. Majidi, M. Tahmouzy Pages 209-215
    The object of this study was to evaluate the independent effect different concentration of beta-hydroxybutyrate (2.4 & 4.8 mmol/ml) and estradiol (20&400 pg/ml) on the functions phagocytosis and Nitroblue tetrazolium reduction test or respiratory burst of isolated ovine neutrophils in vitro. Isolated neutrophils of sheep were incubated for one hour in room temperature with the previously treatments. The study consisted of 7 treatments in 5 replicates and both phagocytosis and NBT tests of tests were performed in every treatment. The Results of this study indicated that 2.4 & 4.8 mmol/ml concentrations of beta-hydroxybutyrate and estrodiol concentrations of 20 & 400 pg/ml significantly (p
    Keywords: Nitroblue tetrazolium reduction test, Estradiol, beta, hydroxybutyrate, phagocytosis
  • K. Abdy, P. Tajik, H. Gasemzade, A.A. Kave, P. Mirshokraei Pages 217-239
    The aim of this study was to investigate the effect of three concentration of citric acid on motility patterns of bovine epididymal sperms. For this purpose, 50 pairs of bovine testicles were collected immediately after slaughter form urmia abattoir and transferred to the laboratory alongside 5oc ice pack. Epididymal tail sperms were collected with a few incisions in vascular areas and transferred to hams f10 milieu with 10% fetal calf serum and counted after 15 minutes of incubation at 37oc in Co2 incubator. Concentrations of 50 million sperms per ml were proposal and in the normal sperm pH rang of 6.7-7.4, 0.1, 0.2 and 0.3 normal concentration of citric acid were added to sperm continuity micro tubes (normal concentration of acid equals 7 mg/ml of bovine serum) and at 15, 30, 45, 60, 90, 120, 180, 240 and 360 minutes the motility patterns of epididymal sperms were evaluated using the computer assisted sperms analyzing (CASA) method. Data were analyzed with one-way ANOVA using the SPSS 15 software. The results indicated significant differences in various indices of sperm motility patterns (Curvilinear Velocity, Straight-line Velocity, Average Path Velocity, Mean Angel Degree, Amplitude of Lateral Head Displacement, Beat-Cross Frequency, Linearity, Wobble) particularly at 0.3 normal concentration of citric acid compared with the control.
    Keywords: Epididymal sperm, cow, Citric acid, CASA, Hams F10 milieu
  • Gh Assadnassab, Gh Mousavi, M. Neshat Gharamaleky Pages 241-247
    Induction of safe anesthesia is an important task in veterinary medicine. One of the drugs used for anesthesia is Propofol. In this study, five healthy German shepherd dogs were selected and standard echocardiographic procedure from the right parasternal axis view conducted to observe the aorta and aortic inlet in B-mode and M-mode display formats before and after anesthesia with 6 mg/kg of Propofol. In the short axis view, the dorso-ventral and transverse diameter of the aorta in B-mode display and in the long axis view, the systolic and diastolic diameter of the aortic inlet in M-mode display were measured. The average dorso-ventral and transverse diameter of aorta in normal dogs was 22.77±1.49 mm and 20.75± 1.34 mm respectively while in anesthetized dogs these figures were 22.02±0.87 mm and 20.64±1.19 mm respectively which were not significantly different from normal dogs. However, the mean diameter of aorta inlet in M-mode display during systole and diastole was 15.62±0.84 mm and 15.31±0.68 mm respectively in normal dogs and for anesthetized animals these figures were 21.60±1.23 mm during systole and 19.70±0.68 mm during diastole which were significantly different compared with the normal dogs.
    Keywords: Aorta, Ultrasonography, dog, Propofol
  • M.H. Khayat Nouri, M. Mashayekhi, R. Jafari, M.R. Nasirzade, J. Rahmani Pages 249-253
    Hypercholesterolemia is one of the risk factors of cardiovascular diseases. High blood cholesterol affects the general health and increases the mortality rate of cardiovascular diseases. High levels of cholesterol in the diet increases LDL levels and decreases the activity of LDL receptors in the liver. Oxidation of vascular LDL lipoproteins increases the development of atherosclerosis. Previous studies have indicated that consumption of antioxidants decreases hypercholesterolemia. This study evaluates the effect of vitamin E supplementation on blood lipid levels in high cholesterol-fed rats. In this experimental study, three groups of male rats (n=10 for each group) were used. The control group received basic diet and one of the other two groups received a diet containing one percent cholesterol and while the other received the same diet plus vitamin E supplement (2500 IU/kg in dry matter of the diet) for one month. After determining the values of TC, LDL, VLDL, HDL and TG the results indicated that in rats fed with 1% cholesterol apart from HDL and VLDL the other lipids had increased significantly compared with the control group (p
    Keywords: Hypercholesterolemia_vitamin E supplementation_Male rat
  • M. Neshat Gharamaleky, M.H. Khayat Nouri, Y. Shams Param Pages 250-260
    Valproic acid is a fatty acid with antiseizure. Currently the salts of valproic acid are used to treat seizure, bipolar disorders and to prevent migraine in human and animals. Valproate sodium inhibits repetitive bursting action potentials of cells. Furthermore it has been shown that high concentrations of valproate can increase potassium transmission across cellular membranes while in low concentrations it can lead to cellular hyperpolarisation. Considering that there are Na and K channels on the surface of cardiomyocytes, it is probable that sodium valproate can affect these channels as well. Therefore in the present study it was attempted to investigate the effect of orally administered sodium valproate on alterations in the electrocardiogram of the cat. In this experimental study, 8 domestic short hair male cats that were selected randomly were used. valproate sodium was administered orally to all animals at the dose of 50 mg/kg daily for 3 weeks and the electrocardiogram was recorded at days 0 ( prior to drug administration) , 7, 14 and 21 during drug administration in lead II. Heart rate (HR) , P wave duration (PD) , P wave amplitude ( PA) , PR interval (PR- interval), QRS duration( QRS D), R amplitude (RA), ST segment ( ST seg.) and QT interval( QT int.) were evaluated from the electrocardiogram. The results indicate that heart rate and R amplitude(RA) at days 7, 14 and 21 had significantly increased and decreased respectively compared with day 0 (P≤0.05) . These results revealed that valproic acid induces sinus tachycardia in the cat. It is evident from this finding together with the decrease in R wave amplitude that this drug has positive inotropic and negative chronotropic effects and it seems that through these effects it may bring about proarrythmic effect in the cat.
    Keywords: Sodium valproate, electrocardiogram, cat